Facadebeklædning

Med en unik facadebeklædning har du mulighed for at give dit hjem eller dit byggeprojekt et elegant udtryk. Vores udvendige facadebeklædning tåler alt slags vejr og vind og kan både bruges til renovering og nybyggeri af huse, men også i forbindelse med fx garager, skure og overdækkede terrasser.

Hemmeligheden er i-CLiPS by GRAD®

Facadebeklædning fra DOLLE Nordic består af en patenteret i-CLiPS by GRAD® alu-skinne, udviklet af GRAD®, som gør konceptet helt særligt. Ved hjælp af systemets skinne fastgøres den valgte beklædning med kun få klik og uden brug af skruer og alt for meget værktøj. Resultatet er elegant, fordi du undgår synlige skruer og der skabes præcis afstand mellem beklædningslisterne.

Unikt kliksystem

Med i-CLiPS by GRAD® facadebeklædning klikkes den valgte træ beklædning ind i en alu-skinne med plastikclips, som automatisk sikrer den rigtige afstand mellem brædderne og efterlader en skruefri overflade på dit enten vandrette eller lodrette beklædningspanel.

Brædderne er monteret på skinnen et stykke fra den bagerste konstruktion for at sikre ventilerede facader. Med vores standardprofiler opnås en åbning på under 20% pr m2.

Nem & hurtig montage

Udover en skruefri finish, er montagearbejdet ved vores i-CLiPS by GRAD® træbeklædning også hurtigt og nemt. Først fastgøres de patenterede i-CLiPS by GRAD®-skinner til facaden, og ved hjælp af monteringsskinnen kan brædderne fastgøres med få klik. Helt uden brug af skruer eller specialværktøj. Clipsene er formonteret, der sikrer en præcis og symmetrisk afstand mellem brædderne.

Det er også nemt at udskifte brædder, hvis det er nødvendigt – for eksempel hvis du skal have adgang til elektronik, VVS eller andet bag din træ facadebeklædning. Se video af afmontering

Find montagevejledninger her

Træbeklædning

Til i-CLiPS by GRAD®-systemet tilbyder vi populære og langtidsholdbare træsorter, der er udvalgt specifikt til dette system. Vores træsorter er alle FSC®- eller PEFC-certificerede og specielt tilpasset det nordiske klima.

Træbrædderne har gennemgået individuelle behandlinger, der gør træet modstandsdygtigt overfor både råd og svamp. Behandlingerne giver en unik holdbarhed, formstabilitet og desuden en varm glød. Alle materialer giver en vedligeholdelsesfri facadebeklædning, og med i-CLiPS by GRAD® får du nemt en elegant og holdbar finish til din træbeklædning udendørs.

Standardprofiler & dimensioner

Clipsen

Plastclipsen er lavet af 100% genbrugsmateriale. Clipsene er fremstillet på GRAD®s egen fabrik i Frankrig, og opfylder naturligvis alle gældende krav og regler.

Profilerne til terrassebelægning, kan også bruges til facadebeklædning, hvilket givet et bredere look.
Læs om i-CLiPS terrasse her.

Her kan du læse nærmere, hvis du ønsker at blive klogere på vores standard træsorter, patineringen og behandling af træet.

Uanede muligheder

i-CLiPS by GRAD® systemet og listerne kan også bruges til montering i loft ved udhænget på huset. Det er også anvendeligt ved fugtige miljøer såsom saunaer.

Derudover er det også brugbart til indvendig brug, hvor i-CLiPS kan monteres, for at give et stilrent look på væggen eller i loftet.
Se her projektet i Sabro, hvor listerne er blevet benyttet til indendørs brug.


Træsorter

Standard lagerførende træsorter.
Se vores standardprofiler her.

Thermo Fyr

Thermofyr er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ – og ikke trykimprægneret. Thermofyr er udelukkende behandlet med varme og damp, som giver træet en enestående holdbarhed og formstabilitet. Det færdige træ produkt er mere resistent overfor råd og svampeangreb og er således et ideelt materiale til brug som udvendige facade. Holdbarheden er klassificeret i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhed på mere end 20 år. Facadebeklædningen kan brandbehandles. Læs mere om thermobehandlet træ

Thermo Ask

Thermo ask har en flot mørkebrun glød og patinerer flot. Thermo ask holder længere på grund af den specielle varmebehandling, der gør træet modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Thermobehandling giver formstabilitet og holdbarhed, så der ikke er behov for efterbehandling eller træbeskyttelse. Thermoask er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ – og ikke trykimprægneret. Holdbarheden er klassificeret i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhed på mere end 20 år. Læs mere om thermobehandlet træ.

Speciallister

Nedenstående er nogle af de øvrige træsorter, der kan bruges med i-CLiPS by GRAD® systemet.
Der kan forekomme minimumsbestilling på speciallisterne.

Kebony

Kebony er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ. Kebony træ har en dyb mørkebrun farve. Når træet udsættes for sol og regn udvikler træet en naturlig smuk sølvgrå patina. Teknologien bag Kebony er en miljøvenlig og patenteret træbehandlingsproces, som giver træets struktur en permanent ændring, som forbedrer træets egenskaber.

Accoya Natur

Accoya er et halvhårdt træ som har en høj stabilitet. Træet er acetyleret fyrretræ, hvilket forbedrer ydeevnen og holdbarheden af træet. Accoya træet er modstandsdygtig overfor det nordiske klima og er velegnet til facadebeklædning og terrassebelægning. Med et lavt CO2-fodaftryk kan du hjælpe med at bekæmpe CO2-emissioner for en sundere verden.

Ceder

Cedertræet er ekstremt holdbart og er velegnet til brug i det nordiske klima. Træet har en smuk rødbun nuance og er næsten knastfri. Cedertræer, som er 100% PEFC-certificeret, har en smuk naturlig patinering over tid og efterlader træet i en en sølvgrå nuance.

Moso® Bamboo

Bambus er et bæredygtigt materiale, fordi det er den hurtigst voksende plante i verden, der kan høstes efter kun 4-6 år. Roden af ​​bambus dør ikke, når træet fældes. CO2 neutral og opfylder højeste holdbarhedsklasse 1. Bambusbrædder og beklædning opnår flammespredningsindeks klasse A i den amerikanske standard ASTM E84 og brandmodstandsklasse Bfl-s1 efter EN 13501-1.

Accoya Grey

Accoya er et halvhårdt træ som har en høj stabilitet. Træet er acetyleret fyrretræ, hvilket forbedrer ydeevnen og holdbarheden af træet. Accoya træet er modstandsdygtig overfor det nordiske klima og er velegnet til facadebeklædning og terrassebelægning. Med et lavt CO2-fodaftryk kan du hjælpe med at bekæmpe CO2-emissioner for en sundere verden.

Læs mere om sorterne her

Kontakt vores Key Account Manager Daniel Ræbil Sørensen på daniels@dolle.dk
for nærmere information og rådgivning omkring vores øvrige træsorter.Dokumenter


Reference projekter

Se et projekt i virkeligheden


FAQ

For at montere DOLLE facadebeklædning skal du først fastgøre de patenterede i-CLiPS by GRAD® skinner, og derefter kan du nemt klikke den valgte træ beklædning på. Monteringsarbejdet er hurtigt og nemt, og du får en skruefri finish. Derudover skal du ikke tænke på symmetri, da i-CLiPS by GRAD® systemet skaber nøjagtige afstande mellem beklædningspanelerne.

i-CLiPS by GRAD® systemet har op til 5 gange hurtigere monteringstid sammenlignet med traditionel montering med søm, skruer eller lignende – og efterlader desuden en skruefri overflade på din træbeklædning.

Ja, hvis den rette minimumsmængde er opfyldt, og den ønskede træsort er godkendt til i-CLiPS®, er der mulighed for specialbestilling til din træbeklædning udendørs. Finerlisterne kan også laves i forskellige typer finer.

Behov for beklædning og lister med brandklassificering til fx offentlige bygninger er også muligt på forespørgsel.

Kontakt os for et tilbud på dit listeprojekt – uanset om det er til din liste væg eller liste loft.

Hvad der skal bag i-CLiPS by GRAD® facadebeklædning afhænger af situationen og resten af konstruktionen. Er der behov for en tæt facade, anbefales et vindfang som fx Cembrit Windstopper Extreme eller lignende. Monteringsskinnerne kan så monteres direkte på denne med vandrette brædder. Med lodrette brædder skal skinnen trækkes cirka 5 mm ud for at gøre det muligt for vandet at løbe ned.

Da i-CLiPS®facadebeklædning er særligt velegnet til store eller brede arealer, vil prisen for små eller mange arealer være højere end for større projekter. Monteringsskinnen har naturligvis en omkostning i forhold til en given standard, men den er samtidig også årsagen til den hurtige monteringstid.

Vi samarbejder kun med anerkendte producenter af høj kvalitet, og derfor kan vi sikre en høj produktkvalitet og flot finish på vores træbeklædning. Kontakt os for et tilbud på dit facadeprojekt.

Se flere spørgsmål og svar om i-CLiPS by GRAD® systemet her.


Ikon af I-clips trælister

Hemmeligheden er klipsene

Læs mere om i-CLiPS® systemet
ikon med taleboble og spørgsmål

Har du spørgsmål?

Kontakt os
ikon med taleboble og spørgsmål

Få et tilbud her!

Få prisen nu