Facadebeklædning

Med en unik facadebeklædning har du mulighed for at give dit hjem eller dit byggeprojekt et elegant udtryk. Vores udvendige facadebeklædning tåler alt slags vejr og vind og kan både bruges til renovering og nybyggeri af huse, men også i forbindelse med fx garager, skure og overdækkede terrasser.

 

Hemmeligheden er i-CLiPS®

Facadebeklædning fra DOLLE Nordic består af en patenteret i-CLiPS® alu-skinne, udviklet af GRAD®, som gør konceptet helt særligt. Ved hjælp af systemets skinne fastgøres den valgte beklædning med kun få klik og uden brug af skruer og alt for meget værktøj. Resultatet er elegant, fordi du undgår synlige skruer og der skabes præcis afstand mellem beklædningslisterne.

Unikt kliksystem

Med i-CLiPS® facadebeklædning klikkes den valgte træ beklædning ind i en alu-skinne med plastikclips, som automatisk sikrer den rigtige afstand mellem brædderne og efterlader en skruefri overflade på dit enten vandrette eller lodrette beklædningspanel. Brædderne er monteret på skinnen et stykke fra den bagerste konstruktion for at sikre ventilerede facader. Med vores standardprofiler opnås en åbning på under 20% pr m2.

Nem & hurtig montage

Udover en skruefri finish er montagearbejdet ved vores i-CLiPS® træbeklædning også hurtigt og nemt. Først fastgøres de patenterede i-CLiPS®-skinner nemt til facaden, og ved hjælp af denne monteringsskinne kan brædderne så fastgøres med få klik og helt uden brug af skruer eller specialværktøj. Clipsene er monteret fra fabrikken og sikrer dermed en præcis og symmetrisk afstand mellem brædderne. Det er også nemt at skille ad og/eller udskifte brædder, hvis det er nødvendigt – for eksempel hvis du skal have adgang til elektronik, VVS eller andet, der gemmer sig bag din træ facadebeklædning. Se video af afmontering

Se montagevejledningerne her:
Lodret facadebeklædning
Vandret facadebeklædning

Træbeklædning

Til i-CLiPS®-systemet tilbyder vi populære og langtidsholdbare træsorter, der er udvalgt specifikt til dette system. Vores træsorter er alle FSC®- eller PEFC-certificerede og specielt tilpasset det nordiske klima.

Træbrædder i thermo fyr eller thermo ask har gennemgået en særlig varmebehandling, der gør træet modstandsdygtigt overfor både råd og svamp. Behandlingen giver også en unik holdbarhed, formstabilitet og desuden en varm glød. Cedertræ er naturligt et langtidsholdbart materiale og har en smuk rødlig glød, som også patineres til en flot lys sølvgrå farve med tiden. Alle materialer giver en vedligeholdelsesfri facadebeklædning, og med i-CLiPS® får du nemt en elegant og holdbar finish til din træbeklædning udendørs.

Vores træbeklædning fås i et udvalg af standardprofiler.

Standardprofiler & dimensioner

Clipsen

Plastclipsen er lavet af 100% genbrugsmateriale. Clipsene er fremstillet på GRAD®s egen fabrik i Frankrig, og opfylder naturligvis alle gældende krav og regler.

Vedligeholdelse og patinering

Her kan du læse mere om vores thermobehandlede træsorter og blive klogere på patineringen og behandling af træet. 


Træsorter

Thermo Fyr

Thermofyr er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ – og ikke trykimprægneret. Thermofyr er udelukkende behandlet med varme og damp, som giver træet en enestående holdbarhed og formstabilitet. Det færdige træ produkt er mere resistent overfor råd og svampeangreb og er således et ideelt materiale til brug som udvendige facade. Holdbarheden er klassificeret i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhed på mere end 20 år. Facadebeklædningen kan brandbehandles. Læs mere om thermobehandlet træ

Thermo Ask

Thermo ask har en flot mørkebrun glød og patinerer flot. Thermo ask holder længere på grund af den specielle varmebehandling, der gør træet modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Thermobehandling giver formstabilitet og holdbarhed, så der ikke er behov for efterbehandling eller træbeskyttelse. Thermoask er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ – og ikke trykimprægneret. Holdbarheden er klassificeret i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhed på mere end 20 år. Læs mere om thermobehandlet træ.

Kebony

Kebony er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ. Kebony træ har en dyb mørkebrun farve. Når træet udsættes for sol og regn udvikler træet en naturlig smuk sølvgrå patina. Teknologien bag Kebony er en miljøvenlig og patenteret træbehandlingsproces, som giver træets struktur en permanent ændring, som forbedrer træets egenskaber. Se mere om Kebony teknologien

Thermo Fyr 40x30

Thermofyr er miljøvenligt, certificeret (FSC) og bæredygtigt træ – og ikke trykimprægneret. Thermofyr er udelukkende behandlet med varme og damp, som giver træet en enestående holdbarhed og formstabilitet. Det færdige træ produkt er mere resistent overfor råd og svampeangreb og er således et ideelt materiale til brug som udvendige facade. Holdbarheden er klassificeret i klasse 2 (EN 350) – testet til en holdbarhed på mere end 20 år. Facadebeklædningen kan brandbehandles. Denne fås her i 40x30 mm og er til omgående levering. Læs mere om thermobehandlet træReference projekter

Se et projekt i virkeligheden


Dokumenter


FAQ

For at montere DOLLE facadebeklædning skal du først fastgøre de patenterede i-CLiPS® skinner, og derefter kan du nemt klikke den valgte træ beklædning på. Monteringsarbejdet er hurtigt og nemt, og du får en skruefri finish. Derudover skal du ikke tænke på symmetri, da i-CLiPS® systemet skaber nøjagtige afstande mellem beklædningspanelerne.

i-CLiPS® systemet har op til 5 gange hurtigere monteringstid sammenlignet med traditionel montering med søm, skruer eller lignende – og efterlader desuden en skruefri overflade på din træbeklædning.

Ja, hvis den rette minimumsmængde er opfyldt, og den ønskede træsort er godkendt til i-CLiPS®, er der mulighed for specialbestilling til din træbeklædning udendørs. Finerlisterne kan også laves i forskellige typer finer.

Behov for beklædning og lister med brandklassificering til fx offentlige bygninger er også muligt på forespørgsel.

Kontakt os for et tilbud på dit listeprojekt – uanset om det er til din liste væg eller liste loft.

Hvad der skal bag i-CLiPS® facadebeklædning afhænger af situationen og resten af konstruktionen. Er der behov for en tæt facade, anbefales et vindfang som fx Cembrit Windstopper Extreme eller lignende. Monteringsskinnerne kan så monteres direkte på denne med vandrette brædder. Med lodrette brædder skal skinnen trækkes cirka 5 mm ud for at gøre det muligt for vandet at løbe ned.

Da i-CLiPS®facadebeklædning er særligt velegnet til store eller brede arealer, vil prisen for små eller mange arealer være højere end for større projekter. Monteringsskinnen har naturligvis en omkostning i forhold til en given standard, men den er samtidig også årsagen til den hurtige monteringstid.

Vi samarbejder kun med anerkendte producenter af høj kvalitet, og derfor kan vi sikre en høj produktkvalitet og flot finish på vores træbeklædning. Kontakt os for et tilbud på dit facadeprojekt.

Se flere spørgsmål og svar om i-CLiPS® systemet her.


Ikon af I-clips trælister

Hemmeligheden er i-CLiPS®

Læs mere om i-CLiPS® systemet
ikon med taleboble og spørgsmål

Har du spørgsmål?

Kontakt os
ikon med taleboble og spørgsmål

Få et tilbud her!

Få prisen nu