Vedligeholdelse af thermo behandlet træ

Om thermo træ

Thermo træ er termisk modificeret i en special computer-kontrolleret ovn. Træet opvarmes til 215 ºC, kun varme og damp er anvendt, ingen kemikalier tilføjet. Modifikationen svarer til standardbehandlingsklasserne udarbejdet af International ThermoWood Association (Thermo-D, EN 113).

Under modifikationen ændres den oprindelig træstruktur, og forbedrer dens egenskaber.

Det færdige produkt er mere retningsstabil og mere resistens overfor råd og svampeangreb.

 

Patinering

Thermo træ vil naturligt over tid patinere til en ensartet sølv/grå farve. Denne proces starter straks efter montering og afhænger af mængden af UV-eksponering. Hastigheden af patineringen afhænger af, om den pågældende facade vender mod f.eks. syd eller nord. Er træet beskyttet mod sol og regn, vil det ikke eller kun i begrænset omfang patinere.

Snavs og overfladeskimmel på facaden kan afvaskes med trærens eller algefjerner efter behov. Følg producentens anvisninger. Vi anbefaler Flügger Teak & Trærens og/eller Algefjerner.

Man kan skifte udtryk fra patineret til olieret eller omvendt, dette kræver blot at træet afrenses med trærens, inden næste proces igangsættes. Hvis man undlader at efterbehandle træet, vil der opstå små revner i træet, dette er en naturlig del af patineringen, og kan ikke fjernes igen. Vi anbefaler derfor altid at efterbehandle træet for at få optimal levetid.

Patinering af Thermo fyrFra nyEfter 6 månederEfter 1 år

Patinering af Thermo askFra nyEfter 6 månederEfter 1 år

Oliebehandling

For at minimere farveændringer og forlænge levetiden kan Thermo træ beskyttes ved at anvende almindelig UV-olie eller pigmenteret UV mineralolie. Naturlige olier anbefales ikke, da de indeholder stoffer, der kan være en fødevarekilde til biologiske organismer som bakterier, skimmel osv. Olie må kun påføres rengjort støvfri overflader. Påfør en lille mængde olie på et lille stykke træ for at teste farven, før du behandler. Olieproducentens retningslinjer for behandlingen skal følges.

Vi anbefaler for at bevare træets naturlige nuance og glød: Flügger Impredur Træolie.

 

Overfladebehandling

Ønsker du at male træet med en farve, forlænges træets levetid yderligere med den levetid, som overfladebehandlingen har. Der kan anvendes både transparent eller heldækkende træbeskyttelse. Hvor ofte overfladebehandlingen skal vedligeholdes, afhænger af påvirkning fra sol, regn og vind. Følg altid producentens anvisninger.

Vi anbefaler:
Transparent: Flügger Wood Tex 2in1 Classic
Dækkende: Flügger Wood Tex 04 Classic

 

Opbevaring før montering

Så frem det er muligt, bør Thermo beklædning opbevares inde, væk af solen, regn og andre elementer. Når dette ikke er muligt, skal beklædningen hæves fra jorden, stables ensartet og afdækkes med en presenning. Lad enderne af presenningen være åben, så fugt ikke bliver kapslet inde. Dette er for at sikre, at det lagrede træ ikke udsættes for sol eller regn, da UV-stråler vil falme materialet. Thermo beklædning må under ingen omstændigheder udsættes for regn eller fugt, da det ellers ikke kan tørre korrekt, når det ligger stablet eller pakket.

 

Brandimprægnering

Hvis Thermo træet efterfølgende er brandimprægneret, anbefaler vi altid at følge den anvisning, som producenten af brandimprægneringsvæsken foreskriver.


Ikon af I-clips trælister

Hemmeligheden er klipsene

Læs mere om i-CLiPS® systemet
ikon med taleboble og spørgsmål

Har du spørgsmål?

Kontakt os