Tagadgang & taglem

En taglem med stige er en god løsning, når der ønskes adgang til tag. Det kan gælde eftersyn og/eller vedligeholdelse af taget, og kan bruges til både til private huse/villaer og industribygninger såsom kontorer, lagerbygninger, butikker mm. Med vores forskellige modeller kan forskellige ønsker og krav opfyldes, hvad enten det drejer sig om en taglem med gennemgående loftsluge med stige eller en simpel taglem på taget. Læs mere om vores forskellige modeller på denne side eller se vores prækonfiguerede modeller her. 

Typer af tagadgange og taglemme

DOLLE tagadgang & taglem

 

DOLLE Fladtagslem tilbyder den optimale og sikre vej op på flade tage. Den modulopbyggede taggennemgang er designet til at give en sikker og praktisk opgang via en DOLLE lofttrappe.
 

 • Kan anvedes med eller uden stige
 • Ingen behov for kran – tagadgangen består af moduler som monteres oven på hinanden
 • Integreret ventilation
 • Snebeskyttelse
 • Brand op til 45 minutter
 • Karmhøjde op til 150 cm
 • Loftshøjde op til 336 cm
 • Lofttrappe u-værdi ned til 0,38 W/m²K
 • 3- eller 4-delte stiger i træ/metal
 • Størrelser op til B:80 x L: 160 cm
   

 

DOLLE tagadgang og taglem er velegnet til private huse såvel som kontorer, butikker, varehuse mm. Grundet den modulære opbygnig er insatallationen nem uden behov for kran eller løfteværktøj. Taglemmen monteres sammen med en DOLLE lofttrappe og giver sikker adgang til taget.  

Columbus tagadgang & taglem

 

Columbus tagadgang og taglem opfylder og matcher en lang række vigtige kriterer når det gælder en sikker og praktisk adgang til taget. Du kan læse meget mere her.
 

 • Kan låses inde- og udefra (tilkøb)
 • Lofttrappen kan åbnes og slås ud oppefra (tilkøb)
 • Værn rundt om taglugen (tilkøb)
 • Greb i karmen (tilkøb)
 • Motor på lofttrappen
 • Loftshøjde op til 460 cm
 • Brandmodstand op til 90 minutter
 • Karmhøjde op til 200 cm
 • Konstruktions u-værdi ned til 0,24 W/m²K
 • Saxestiger i metal, 3- eller 4-delt stige i træ.
 • Størrelser op til B:120 x L: 160 cm

 

Columbus modellerne er særligt velegnede til industribygninger da kvalitet, stabilitet og særligt høje krav er vigtige. Det kan være brandcertificering eller endda beskyttelseskrav (indbrudssikring). Kontakt os med dine ønsker og krav på info@dolle.dk for et tilbud til dit projekt. 


Har du specielle krav til din tagadgang?

Brandklassificeret tagadgang

Har du brug for en brandklassificeret tagadgang, så har vi en model der kan modstå brand i op til 90 minutter. Kravene til netop brandsikkerhed er førsteprioritet og vores tagadgange lever alle op til gældende standarder og normer. 
 

›› Columbus taglem med F30 eller F60 lofttrappe

›› DOLLE taglem med REI60 lofttrappe

Krav til u-værdi

Hos DOLLE Nordic stiller vi krav til u-værdien. Vi tester altid en u-værdi på hele bygningskomponenten og nøjes derfor ikke kun med en beregnet værdi. En beregnet værdi giver blot et estimat, kontra en testet værdi.
 

›› Columbus taglem og lofttrappe med lav U-værdi 

›› DOLLE Tagem med ClickFIX® 76 Thermo Comfort 

Ekstra høj komfort

Flere modeller tilbyder ekstra høj komfort. Fx. let betjening med et godt ergonomisk håndtag og 2 stærke gasfjedre på indersiden af lemmen. Der er ligeledes mulighed for fx opvarmet luge, så sne og is, ikke er et problem.
 

›› DOLLE taglem med clickFIX® 76 Thermo Comfort lofttrappe 

›› Columbus taglem med Columbus Exklusiv lofttrappe

Ekstra loftshøjde

Det er langt fra alle bygninger og huse der har en standard lofthøjde. Vi tilbyder en tagadgang, som kan klare en lofthøjde på op til 460 cm.
 

›› Columbus taglem med Elektro lofttrappe

›› Dolle taglem med ClickFIX® 76 Vario

 


Udvalg af tagadgange 

En taglem med stige giver fuld adgang til taget og er en god løsning der både er sikker, enkel og holdbar. Stigen er altid tilgængelig og man får nemt adgang til taget ved at trække loftsstigen ned. 

En taglem uden stige er godt, når der er ekstra højt til loftet, eller man blot ønsker mulighed for at åbne op til taget for ventilation eller andet. Lågen kan eventuelt suppleres med en løs stige for adgang til lågen og taget, som kan bruges ved behov.  

Har du brug for hjælp, så sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe.

Se flere prækonfiguerede modeller


Kontakt for tilbud til dit projektSPØRGSMÅL & SVAR OM TAGLEMME

En opgangslem gennem taget er en nem adgang til taget, når du skal efterse, inspicere eller lave andet på taget. Har du ex. flere etager, kan det være svært at nå taget udefra og en tagadgang er derfor en god løsning fra øverste etage. Men selv på et etplanshus er en tagadgang en perfekt løsning for nem, sikker og nem adgang til taget.

Vores taglemme er naturligvis testet og udviklet til udendørsklimaet. Selve taglemmen er lavet i stål eller aluminium, og er derfor meget holdbart mod både blæst, regn og sne.

Ja, der er meget teknisk materiale til vores taglemme, og præcise tegninger til dit projekt kan også tilkøbes. Kontakt os for mere information.

Kontakt os på info@dolle.dk med dine ønsker og krav, så hjælper vi med at finde den rigtige løsning til dig.

Vælg den model du ønsker og montere derefter taglemmen på taget. De store taglemme med stiger løftes op nedefra, og fastgøres derefter til gulvet gennem karmen. De mindre teglemme uden stiger monteres oven på selve taget. Rammen er isoleret med tagisolering og det hele er tætnet med tagpap. Alle modeller leveres med samlevejledning, og kan også sendes digitalt på forespørgsel.
Vores DOLLE taglem er modulopbygget og monteres derfor uden behov for kran eller løfteværktøj. Se installationsvideo her.

Vores taglem kan monteres i tag med mindre hældning og så afhænger det ligeledes af den samlede konstruktion.

Nej, vores taglem er til opstigning og adgang til taget og ikke som røglem.

Har du brug for hjælp?

info@dolle.dk   |   Tel. 99 53 53 53