Gelænder til indendørs og udendørs 

Med gelænder fra DOLLE er det nemt at opgradere din terrasse, trappe eller altan, hvad enten det er renovering af hus eller nybyggeri. Vælg det gelænder der passer bedst til dit projekt, vi har forskellige typer gelændere til både indendørs og udendørs brug i flere materialer. Læs mere om vores forskellige systemer nedenfor eller se dem alle her. 

Typer af gelændersystemer

Nordic stålgelænder

Nordic gelænder i stål har et industrielt og stilrent design, der passer ind i den nordiske stil. Uanset om du skal have et nyt gelænder til terrassen, altanen eller hvis du vil øge sikkerheden ved poolen, er det nordiske gelænder for dig, der ikke går på kompromis med design og kvalitet. Nordic gelænder er velegnet til udendørs brug på grund af de meget vejrbestandige materialer. 

Nordic glasgelænder

Nordic gelænder med glas har et moderne og stilrent design, som passer ind i alle typer huse og bygninger. Gelænderet fås med både klart, matteret eller røget glas, der både er lamineret og hærdet. Med et nyt glasgelænder kan du friske din terrasse eller altan op og øge sikkerheden.  

PURE gelænder

PURE findes i tre farver: titanium, sort og hvid. Et smart gelænder med perfekt formede elementer af meget høj kvalitet og med rene og sofistikerede linjer. PURE er lavet i aluminium, som er et meget holdbart og ekstremt modstandsdygtigt materiale.

Harmony gelændersystem

Gelændersættet HARMONY er fremstillet i rustfrit stål og kan anvendes både ude og inde. Gelændersættet kan både væg- eller gulvmonteres og fås i 2 længder – 150 cm eller 250 cm. Med HARMONY får du et gelændersæt i højeste kvalitet.

Prova Alu gelændersystem

DOLLE PROVA ALU består af et udvalg af gelænderkomponenter såsom fyldninger, gelændere eller gelænderstolper, som let kan kombineres indbyrdes, hvilket gør gelændersystemet både fleksibelt og alsidigt. Derudover er det ekstremt nemt og hurtigt at samle gelænderet.

Håndlister

Håndlisterne er monteret med beslag på væggen, og bruges ved en trappe eller andet sted, når du skal have noget at holde på. Fås i flere forskellige materialer og længder. 


Materialetyper

Hos DOLLE tilbyder vi flere forskellige gelændertyper. Du kan læse meget mere om dem her under.

Rustfrit stål gelænder

Du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten eller designet når du vælger et gelænder i rustfrit stål fra DOLLE. Det rustfaste stål er utrolig modstandsdygtigt og kræver et minimum af vedligeholdelse.

Galvaniseret stål gelænder

Galvaniseret stål er optimal til det nordiske vejr, da det er robust og ekstremt vejrbestandigt. Det passer ligeledes godt til den nordiske stil. Vores galvanisrede stål er 100% vedligeholdelsesfrit og CE-mærket. 

Aluminiums gelænder

Aluminium er et meget holdbart og ekstremt modstandsdygtigt materiale. På trods af den lette vægt, har aluminium en meget høj styrke, er vejrbestandigt, og selvom det udsættes for høj UV-bestråling har det ingen indflydelse på materialet.

Glas gelænder

Glasfyldninger sikrer et frit udsyn, så du kan nyde dine omgivelser. Et gelændersystem med glasfyldinger giver en let, stilren og næsten svævende konstruktion. Glasfyldninger kan både bruges i et udendørs terrassemiljø og passer ligeledes flot til din indendørstrappe. Glasset fås i klar, mat og røgfarvet.

Håndlister i træ

Håndlister er perfekte til gelændere da de er nemme at tilpasse, nemme at vedligeholde og passer godt sammen med gulvet på terrassen eller altanen. Justering er let med afkortning og der kan laves flotte detaljer ved hjørner eller andet. Vores håndlister i træ fås i flere træsorter og varianter.   


Ubehandlet fyrretræ og Lakeret bøg


FAQ Gelænder

Et gelænder er med til at øge din trappes sikkerhed og komfort, og er derfor altid en god løsning, hvad enten om det er til indendørs eller udendørs brug. De fleste DOLLE gelændere, også kaldt rækværk, (PURE, Harmony & Prova Alu) er velegnede til montering på en trappe og monteres nemt på trinnene og vinkles efter trappens forløb. Vores trappegelændere fås i flere prisklasser der afhænger af materiale, montering og andre muligheder. Se alle muligheder nedenfor.   

Hvilket materiale du skal vælge, afhænger af dine personlige præferencer og indretningsstil. Med et rustfrit stål gelænder skal du ikke gå på kompromis med kvalitet eller design, da materialet i sig selv er utroligt modstandsdygtigt og ikke kræver meget vedligeholdelse. Ønsker du et gelænder, der passer til den nordiske stil, passer et galvaniseret stål gelænder. Galvaniseret stål er optimalt til det nordiske vejr takket være dets robuste og vejrbestandige egenskaber og kræver heller ingen vedligeholdelse. Aluminium er både holdbart og modstandsdygtigt; således er materialet ikke påvirket af UV-stråling og er desuden meget vejrbestandigt. Vælger du et gelænder med glasfyld, får du frit udsyn og en flot konstruktion i eksempelvis et terrassemiljø.

Alle vores gelændersystemer er velegnede til både indendørs og udendørs brug. Med et glasgelænder eller et trappegelænder i rustfrit stål er det nemt at opgradere din terrasse, trappe eller entré til boligen med et moderne gelænder i nordisk design. Vælg det gelænder, der passer bedst til dit hus.

Et glasgelænder passer godt til en altan, rundt om din terrasse eller udemiljø. Gelænderet kan fungere som et vindfang, en sikkerhed for at minimere faldulykker, eller en fin detalje. Glasgelænderet kan også tilpasses din personlige indretningsstil, fx ved at vælge matteret eller røget glas. Et glasrækværk fra DOLLE er også et perfekt alternativ til alm. gelænder, hvis du ikke ønsker at sløre udsynet eller lysindfaldet. Alt vores glas materiale er både laminerede og hærdede og er derfor godkendt som sikkerhedsglas.

Skal du bygge en terrasse, eller har du allerede en, som er højere end tre meter, anbefales et gelænder for at minimere risikoen for faldulykker. Selv i de tilfælde, hvor terrassen ikke er højere end tre meter, kan et gelænder være fordelagtigt til at sikre terrassen til børn, eller blot for at tilføje æstetik ved renovering af hus. Har du en trappe op til hoveddøren, kan der med fordel tilføjes gelænder til siderne, så du eller fx en ældre eller et barn kan forsørge sig selv på vej op. Det er også en flot detalje, der forstærker helhedsindtrykket af din bolig og øger trygheden.

Vi tilbyder forskellige typer glasgelændere, i forskellige prisklasser. Glaspladerne fås i klart, mat og røget glas og i et udvalg af standardstørrelser. Ønsker du i stedet glas lavet i specialmål tilpasset dit projekt, så kontakt os for et tilbud.

De fleste af vores gelændere er nemme at afkorte og forlænge, så du nemt kan tilpasse gelænderet til dit projekt. Med et hjørnesæt kan du også nemt montere dit gelænder rundt om et hjørne. Ønsker du hjælp til at finde det rigtige forløb til dit projekt, så kontakt os på telefon eller mail, eller brug vores tegneprogrammer herunder.

Et glasgelænder kan bruges, når du vil øge sikkerheden, men ikke vil skygge for udsigten eller gå på kompromis med lysindfaldet. Da vores glaspanel er monteret i stænger af galvaniseret stål, er det meget velegnet til udendørs brug, men kan også bruges indendørs. Et glasgelænder kan således både bruges på terrasse, altan, trappe eller som hegn i haven.


Har du brug for hjælp?

info@dolle.dk   |   Tlf. 99 53 53 53