Gelænder  

Hos DOLLE kan du også finde et udvalg af forskellige gelænder systemer, og med et gelænder fra DOLLE er det nemt at opgradere din terrasse, trappe eller altan, uanset om det er renovering af hus eller nybyggeri. Vores sortiment består både af gelænder udendørs og gelænder indendørs og byder på alt fra glas gelænder, terrasse gelænder og stål gelænder, så der er rig mulighed for at vælge det gelænder, der passer bedst til dit hjem. Læs mere om vores forskellige typer gelænder udendørs og gelænder indendørs nedenfor og find dit favorit gelænder. Se vores gelænder her.

Gelænder typer

PURE aluminium gelænder

Vores PURE gelænder er et såkaldt aluminium gelænder, og dette gelænder system kommer i tre forskellige farver: titanium, sort og hvid. PURE er kendetegnet ved at være et gelænder med perfektformede elementer i rene og sofistikerede linjer, og grundet dets simple design er PURE et gelænder, der passer ind i de fleste hjem. Vores PURE gelænder kan både bruges som gelænder udendørs og gelænder indendørs og dermed er det både et gelænder, der kan bruges som et klassisk terrasse gelænder eller gelænder til indgangspartiet, men det er altså også et gelænder, der med fordel kan bruges til at øge sikkerheden indendørs som et gelænder til repos.

Harmony rustfrit stål gelænder

Vores HARMONY er et gelænder fremstillet i rustfrit stål, der grundet sit materiale både kan bruges som gelænder udendørs og gelænder indendørs. Et HARMONY gelænder udført i rustfrit stål er et gelænder, der er særligt modstandsdygtigt og kræver minimal vedligeholdelse. Med et HARMONY gelænder, får du et gelænder sæt i højeste kvalitet, og et HARMONY gelænder kan med sit simple design passe ind i de fleste hjem, uanset om der er tale om et gelænder udendørs eller gelænder indendørs. Med dette HARMONY gelænder kan du frit designe dit eget stål gelænder til enten terrasser, trapper eller balkoner, og du vælger frit om dit stål gelænder skal være vægmonteret eller gulvmonteret.

PROVA ALU aluminium gelænder

Vores PROVA ALU gelænder er et aluminium gelænder både beregnet som et gelænder udendørs og gelænder indendørs. Gelænder systemet består af en række forskellige komponenter som let kan kombineres indbyrdes, så du kan skabe præcis det gelænder, du drømmer om, hvilket gør det til et særligt fleksibelt og alsidigt aluminium gelænder. Du vælger eksempelvis selv, om din gelænder håndliste skal være i aluminium, bøg eller fyr, og ligeledes hvilken type fyldning, dit gelænder skal have. Dette gelænder bliver typisk brugt som gelænder udendørs som eksempelvis terrasse gelænder eller som et gelænder til indgangspartiet.

Håndliste

En gelænder håndliste er ideel, når du skal have noget at holde på ved eksempelvis et indgangsparti eller en anden trappeopsats. En sådan håndliste er monteret med beslag på væggen, og fås i flere forskellige materialer og længder, så du let kan finde en håndliste, der passer til dit projekt og dit hjem.


Gelænder materialer

Hos DOLLE tilbyder vi en række forskellige gelænder typer fremstillet i forskellige materialer. Læs meget mere om vores udvalg af gelænder herunder og find dit favorit gelænder materiale.

Rustfrit stål gelænder

Vores HARMONY gelænder er fremstillet i rustfrit stål, og grundet det bestandige materiale, kan dette gelænder både bruges som gelænder udendørs og gelænder indendørs. Et rustfrit stål gelænder er særligt modstandsdygtigt overfor vind og vejr og kræver minimal vedligeholdelse. Det er et gelænder med et simpelt design, der passer ind i den skandinaviske stil, og det er et gelænder, der er særligt oplagt som terrasse gelænder.

Aluminium gelænder

Foruden et rustfrit stål gelænder og et galvaniseret gelænder har vi også to forskellige typer aluminium gelænder – nemlig vores PURE gelænder og PROVA ALU gelænder. PURE kan både bruges som gelænder udendørs og gelænder indendørs, og PROVA ALU er også både beregnet som gelænder indendørs og gelænder udendørs. Aluminium er et særligt holdbart og ekstremt modstandsdygtigt gelænder materiale på trods af sin lette vægt. Brug det som terrasse gelænder eller som et gelænder til indgangspartiet.


FAQ Gelænder

Et gelænder er med til at øge din trappes sikkerhed og komfort, og er derfor altid en god løsning, hvad enten om det er til indendørs eller udendørs brug. De fleste DOLLE gelændere, også kaldt rækværk, (PURE, Harmony & Prova Alu) er velegnede til montering på en trappe og monteres nemt på trinnene og vinkles efter trappens forløb. Vores trappegelændere fås i flere prisklasser der afhænger af materiale, montering og andre muligheder. Se alle muligheder nedenfor.   

Hvilket materiale du skal vælge, afhænger af dine personlige præferencer og indretningsstil. De mange smukke valgmuligheder gør det muligt at skabe det look der ønskes. Valg af materialet afhænger ligeledes af hvor gelænderet skal bruges og hvor modstandsdygtigt det skal være.

Alle vores gelændersystemer er velegnede til både indendørs og udendørs brug. Med et trappegelænder i rustfrit stål er det nemt at opgradere din terrasse, trappe eller entré til boligen med et moderne gelænder i nordisk design. Vælg det gelænder, der passer bedst til dit hus.

Et glasgelænder passer godt til en altan, rundt om din terrasse eller udemiljø. Gelænderet kan fungere som et vindfang, en sikkerhed for at minimere faldulykker, eller en fin detalje. Glasgelænderet kan også tilpasses din personlige indretningsstil, fx ved at vælge matteret eller røget glas. Et glasrækværk fra DOLLE er også et perfekt alternativ til alm. gelænder, hvis du ikke ønsker at sløre udsynet eller lysindfaldet. Alt vores glas materiale er både laminerede og hærdede og er derfor godkendt som sikkerhedsglas.

Skal du bygge en terrasse, eller har du allerede en, som er højere end tre meter, anbefales et gelænder for at minimere risikoen for faldulykker. Selv i de tilfælde, hvor terrassen ikke er højere end tre meter, kan et gelænder være fordelagtigt til at sikre terrassen til børn, eller blot for at tilføje æstetik ved renovering af hus. Har du en trappe op til hoveddøren, kan der med fordel tilføjes gelænder til siderne, så du eller fx en ældre eller et barn kan forsørge sig selv på vej op. Det er også en flot detalje, der forstærker helhedsindtrykket af din bolig og øger trygheden.

Vi tilbyder forskellige typer glasgelændere, i forskellige prisklasser. Glaspladerne fås i klart, mat og røget glas og i et udvalg af standardstørrelser. Ønsker du i stedet glas lavet i specialmål tilpasset dit projekt, så kontakt os for et tilbud.

De fleste af vores gelændere er nemme at afkorte og forlænge, så du nemt kan tilpasse gelænderet til dit projekt. Med et hjørnesæt kan du også nemt montere dit gelænder rundt om et hjørne. Ønsker du hjælp til at finde det rigtige forløb til dit projekt, så kontakt os på telefon eller mail, eller brug vores tegneprogrammer herunder.

Et glasgelænder kan bruges, når du vil øge sikkerheden, men ikke vil skygge for udsigten eller gå på kompromis med lysindfaldet. Da vores glaspanel er monteret i stænger af galvaniseret stål, er det meget velegnet til udendørs brug, men kan også bruges indendørs. Et glasgelænder kan således både bruges på terrasse, altan, trappe eller som hegn i haven.


Har du brug for hjælp?

info@dolle.dk   |   Tlf. 99 53 53 53