i-CLiPS® LISTELOFT OG VÆGGE

Med en listevæg eller et listeloft, er det muligt at skabe et fantastisk udtryk i din bolig eller i kontormiljøet. Udover æstetikken ved en listevæg og et listeloft, så har det også en lyddæmpende effekt, der forbedrer akustikken i hele rummet – ligesom akustikpaneler.  

Det unikke i-CLiPS® system består af en patenteret aluminiumsskinne, som gør konceptet helt unikt. Ved hjælp af systemets skinne monteres både listelofter og listevægge med få klik og helt uden brug af skruer eller specialværktøj som ved andre akustikpaneler. Resultatet er derfor en elegant overflade helt uden synlige skruer. Da clipsene formonteres på fabrikken, skabes der en nøjagtig afstand mellem listerne. Monteringen er således hurtig og nem – faktisk op til 5 gange hurtigere end traditionelle montageløsninger forbundet med akustikpaneler.

Hemmeligheden bag i-CLiPS®

› Hurtig og nem installation
› Elegant overflade uden synlige skruer
› Præcis afstand mellem listerne
› Enkle tilpasningsmuligheder

Læs mere om i-CLiPS® systemet her.

Listevæg og listeloft i eg

Vores moderne listeloft og listevæg i egetræsfiner har en klar, lakeret overflade, som giver en flot og elegant finish og tilmed øger listernes holdbarhed. Listernes trendy og naturlige egetræsfarve passer godt til de fleste indretningsstile og giver et moderne look til vores akustikpaneler. Da kun overfladen af listerne er fineret, passer de udelukkende til indendørsmiljøer. Til fugtige miljøer anbefaler vi vores lister tilpasset udendørsbrug – se facadebeklædning.

 

Flydende samlinger

Hvor mange andre systemer er opsat i hele paneler eller moduler, kommer i-CLiPS® lister og montageskinner særskilt, så du selv kan tilpasse længden af listerne til din liste væg eller dit liste loft. I modsætning til akustikpaneler muliggør dette flydende samlinger, der især på større overflader giver et unikt og elegant helhedsindtryk.

Spots

Med et moderne listeloft er det muligt at integrere spots på flere forskellige måder i modsætning til andre akustikpaneler. Har du ligeledes eludtag, så findes der flere løsninger, så stikkontakter og udtag fint integreres i listevæggen. 

Akustik

Vores lister i egetræsfiner fungerer ligesom et akustikpanel, der forbedrer rummets akustik, men for dig der ønsker yderligere lyddæmpning til dit akustik listeloft eller listevæg, er det muligt at tilkøbe en særlig akustikdug, som monteres bag i-CLiPS® skinnerne. Den tynde akustikdug er monteret bag i-CLiPS® skinnerne og tager imod lyd med minimal refleksion. For at opnå fuld effekt skal der også en lydabsorber bag dugen – for eksempel mineraluld isolering.

Montering

i-CLiPS® listerne kan monteres direkte på væg eller loft, men for fuld lyddæmpning anbefales 45mm lyddæmper (evt. stenuldsisolering) bag listerne for at opnå samme effekter som ved akustikpaneler. Akustikdugen er monteret mellem skinnerne og bagkonstruktionen. Se vores anbefalede konstruktion til listeloft.

 

Monteringsskinne

Ved hjælp af monteringsskinnen fastgøres listerne med få klik og uden behov for skruer eller specialværktøj som ved andre akustikpaneler. i-CLiPS® skinnen sikrer også altid den samme nøjagtige afstand mellem listerne, da clipsene er formonteret fra fabrikken. Skinnen er 2 meter lang og monteres på overfladen med CC-målet 60 cm. Skinnen fastgøres nemt til overfladen, og derefter hægtes den ønskede konstruktion på enten din listevæg eller dit listeloft.

Demontering

Listerne på din listevæg eller listeloft kan også nemt skilles ad og udskiftes om nødvendigt. Brug den specielle i-CLiPS®skruenøgle til at frigøre listerne fra skinnerne – selv efter montering. Så kan du nemt udskifte beskadigede lister eller få adgang til noget bagved listerne såsom el.


Teknisk tegning


Referenceprojekter


FAQ for i-CLiPS® listevæg og listeloft

For at montere DOLLE liste væg eller liste loft skal du først fastgøre de patenterede i-CLiPS® skinner, så du nemt kan klikke beklædningen på. Monteringsarbejdet er hurtigt og nemt, og du får en skruefri finish. Derudover skal du ikke tænke på symmetri, da i-CLiPS® systemet skaber nøjagtig afstand mellem beklædningslisterne.

Ja, hvis den rette minimumsmængde er opfyldt, og den ønskede træsort er godkendt til i-CLiPS®, er der mulighed for specialbestilling. Finerlisterne kan også laves i forskellige typer finer.

Behov for beklædning og lister med brandklassificering til fx offentlige bygninger er også muligt på forespørgsel.

Kontakt os for et tilbud på dit listeprojekt – uanset om det er til din liste væg eller liste loft.

Da i-CLiPS® listevægge og listelofter er særligt velegnet til store eller brede arealer, vil prisen for små eller mange arealer være højere end for større projekter. Monteringsskinnen har naturligvis en omkostning i forhold til en given standard, men den er samtidig også årsagen til den hurtige monteringstid. Med i-CLiPS® systemet går monteringen op til 5x hurtigere end ved standardinstallation (med søm, skruer eller lign).

Vi samarbejder kun med anerkendte producenter af høj kvalitet, og derfor kan vi sikre en høj produktkvalitet og flot finish på listerne. Listerne er af høj kvalitet, og finerlisterne er ægte træ og ikke laminat eller lign.

Kontakt os for et tilbud på dit listeprojekt.

I modsætning til de populære akustikpaneler, der er monteret i hele moduler, er i-CLiPS® lister og skinner monteret separat. Derfor er systemet mere fleksibelt end et traditionelt akustikpanel, og du kan undgå synlige samlinger ved at gøre dem mere flydende for et forbedret æstetisk udseende. Systemet er således særdeles velegnet til store eller brede flader, og når du ønsker en flot finish uden synlige samlinger.

Vores egetræsfinerlister forbedrer akustikken og er desuden en æstetisk flot løsning, hvilket påvirker helheldsoplevelsen i et rum. Den trendy og naturlige egetræsfarve er tilmed tidløs og passer godt til de fleste indretningsstile.


Dolle iClips list ceiling brochure

Listelofts folder

Download listelofts folder
Ikon af I-clips trælister

Hemmeligheden er i-CLiPS®

Læs mere om i-CLiPS® systemet
ikon med taleboble og spørgsmål

Har du spørgsmål?

Kontakt os