Vi yder gratis rådgivning og opmåling hjemme hos dig. Du får ligeledes en tegning af din nye terrasse.

Kontakt os info@dolle.dk 

Vil du selv beregne prisen på en hævet terrasse, så prøv vores terrasse beregner. Det er en enkel træterrasse guide, som let kan hjælpe dig til en pris på din nye terrasse. Er din terrasse i jord-niveau, er den billigere end du kan se på beregneren, så kontakt os for pris.

Hvilken belægning skal du vælge til din terrasse?

Du kan vælge mange typer af materialer til din terrasse. Vi giver dig derfor en guide, så du kan vælge lige præcis den belægning, der passer dig bedst.

 

Trykimprægneret terrassebrædder  

TRYKIMPRÆGNERET TRÆ -  DEN BUDGETVENLIGE

Trykimprægneret træ er et billigere alternativ. Trykimprægneringen beskytter træet mod mug. Du kan vælge at lade træet stå i den originale træfarve, eller give den olie, så vil den til forveksling ligne de mere eksotiske træsorter. Ulempen ved at give olie er, at du skal fortsætte med at holde den ved lige.

Du bør jævnligt bruge en skurebørste og terrasserens for at holde træet pænt og fri for alger. Er det meget snavset, så brug algefjerner eller andre midler. Spilder du noget på terrassen bør du fjerne det med det samme.

 

     
 

KOMPOSIT - DEN VEDLIGEHOLDELSESVENLIGE

Du kan også vælge komposit, der er et materiale sammensat af træ og plast, som på den måde giver ekstra styrke. Komposit findes også i flere farver. Det kræver ikke samme vedligeholdelse som træ i form af nedslibning og oliebehandling. Det er meget vejrbestandigt og vedligeholdelsesfrit.

Selvom komposit er den vedligeholdelsesvenlige belægning skal den stadig rengøres for ikke at overfladen bliver angrebet af alger. Start med at spule den med vand, påfør en mild sæbe, skrub så overfladen med en blid børste. Skyld efter med vand.

 

   

 

HÅRDT TRÆ - DEN HOLDBARE

Mange fortrækker de eksotiske hårde træsorter pga. deres flotte, varme farver, og lidt længere holdbarhed. Det er lidt dyrere, men et rigtig smukt gulv. Vælger du at investere i en hårdttræ belægning til din terrasse, skal du være opmærksomhed på, at træ er et levende materiale, der vil arbejde. Det vil sige, at det over tid vil ændre sig. Bl.a. vil overfladen miste dens farve og glød pga. slitage og det danske vejr. De fleste ubehandlede træsorter vil med tiden patinere og blive mere grå, hvis du ikke behandler træet med for eksempel olie med pigment, der bevarer træets naturlige glød. Plus du ved en oliebehandling beskytter dit træ mod vejret. Derfor anbefaler vi minimum én årlig rengøring og oliering af din træbelægning, og gerne i foråret, når temperaturen er over 10 grader hele døgnet.

Rengør ved at spule med vand, påfør en terrasserens eller en god natursæbe, skrub så overfladen med en børste langs træets årer. Skyld efter med vand.

     

Fif omkring montering og køb af belægning

 

Terrassebrædder er til udendørs brug. Hvis du monterer dine terrassebrædder i en vilkårlig rækkefølge, skal du bruge 5-10 % flere brædder i forhold til terrassens totale overflade.

Træterrasse: Der kan være strømærker og ormehuller mindre omfang, hvorfor du bør overveje at købe lidt ekstra brædder. Har du valgt en glat profil bør du overveje, at slibe terrassen let med sandpapir for at få en jævn og flot overflade. Terrassen skal være tør, inden slibningen.

Terrassebrædderne må ikke komme i direkte kontakt med metal, der ikke er rustfrit dvs. værktøj eller splinter fra savning af metal, da dette giver misfarvninger.

        

§  §  §

 

LOVGIVNING - BYGGETILLADELSE?

Der kræves i nogle kommuner byggetilladelse af terrasser der er hævet mere end 30 cm over jorden. Dette betyder at der skal indsendes: Tegninger med højde, længde, bredde og m2. Samt afstande til skel.

Alle vores terrasser er udførligt beregnet af en ingeniør og lever op til gældende lovkrav og eurocodes.

Download rapporten herDerudover har vores gelændere bestået en fysisk test, der er strengere end de danske lovkrav. 

Søg byggetilladelse digitalt: Se mere på borger.dk. Det koster ca. 1.500 kr. at få tilladelse til en hævet terrasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- og bliv opdateret med relevant information, konkurrencer og gode fif Læs mere
Her kan du tegne din terrasse og se prisen Læs mere
Se en udførlig montagevejledning på terrassen Læs mere
DOLLE Terrassen er en modulopbygget terrasse/altan til huse med høj kælder eller skrående grund. Træterrasse eller komposit, sort eller galvaniseret. Kontakt os gerne. Læs mere
Den høje terrasse er designet i moduler, som gør det nemt at montere den.

Monteringsvideo til en høj DOLLE Terrasse - se hvor nemt det gøres

Jesper og Carina fra Nibe ved Aalborg er de første til at få monteret deres terrasse. De får nu udbytte af deres fantastiske udsigt. Læs mere
og hør en kunde fortælle om sine oplevelser med montage af en høj DOLLE modulterrasse Læs mere
Se video fra en Dolle Terrasse i Klarup. Rasmus har lavet terrassen sammen med sin far, hør hans historie. Læs mere
Se video fra en Dolle Terrasse i Aalborg med 2 flotte trapper ned til en hyggelig have. Der er valgt et stålgelænder, som passer godt til huset. Læs mere
Se video fra en Dolle Terrasse med glas gelænder og hør ejeren fortælle om opsætningen af terrassen. Læs mere
Inspiration til livet på terrassen ved Birgit Tarp. Få inspiration til hygge på terrassen i sensommeren/forår. Læs mere