Ofte stillede spørgsmål om BEAM-IT-UP

Levering og montering 

Ja, du kan selv montere BEAM-IT-UP® - et gør-det-selv projekt til handy mænd og kvinder. Følg blot vores montagevideo, som guider dig step for step.

Ved montering af vægskinner er det vigtigt at bemærke, hvilken vægtype de fastgøres på – er det sten, beton, træ eller en letvægtsvæg?
Til letvægtsvægge, som for eksempel gips eller træ tyndere end 30 mm, skal du bruge raw plugs Fischer Duotec – det er derfor vigtigt at du angiver vægtype, så du modtager de korrekte raw plugs i din forsendelse. De korrekte skruer (PH 6 x 60 torx) er også inkluderet. Til sten, cement eller trævægge tykkere end 30 mm, skal du bruge mere almindelige raw plugs – disse medfølger i din forsendelse.

Alt du skal bruge for at montere BEAM-IT-UP® er en bore-/skrue maskine og et vaterpas. Fischer skruer og raw plugs af høj kvalitet er inkluderet i konstruktionskittet, når du køber det online i vores webshop.

Vi vil med glæde vejlede dig over telefonen, så du får den rette BEAM-IT-UP® kombinationsløsning, der passer til dit hjem.

Kontakt os på tlf. 99 53 53 53

 

Følg montagevejledningen, som guider dig step for step. Klik her og se videoen.

Ja, du kan uden problemer tage BEAM-IT-UP® ned og montere det igen et andet sted – du kan derfor tage det med dig når du flytter. Giv dig god tid og vær omhyggelig, så du undgår uheldige skrammer.


Brug af Beam It Up

I tabellen her under kan du se hvor mange moduler du har plads til.
 

Rummets breddeRummets længde
 130 - 259 cm260 - 389 cm390 - 519 cm
94 - 124 cm123
124 - 184 cm246
184 - 214 cm369

 

Har dit rum en anden størrelse - smallere end 94 cm eller bredere end 214 cm - så kontakt os på tlf. 99 53 53 53 og vi giver et tilbud. Der er ingen max. længde. Modulerne monteres blot efter hinanden, indtil den ønskede længde opnås. Hvert model er 130 cm i længden.

Opbevaringsboksen med enten skoholder eller opdelingselement kan bære op til 20 kg. hver. Opbevaringsnettet kan bære 25 kg. Opbevaringshylden kan bære 40 kg., jo mindre du har et BEAM-IT-UP® system med den længste bjælke (214 cm) monteret på en gipsvæg – her kan opbevaringshylden maksimalt bære 30 kg. Maksimal belastning på opbevaringsboksene og opbevaringsnettet er uændret. BEAM-IT-UP® opbevaringssystemet er valideret af ingeniørvirksomheden BIIR og maksimalbelastningen for hver bjælke er 150 kg.

BIIR certifikat: maks. belastning 150 kg. per bjælke jævnt fordelt. (3 x 50 kg).

verification for BEAM-IT-UP

Nej, BEAM-IT-UP® er ikke testet til at kunne anvendes som seng og det anbefales derfor ikke.


Garanti mm. 

Ja der er 2 års garanti på BEAM-IT-UP®.

Røgalarmer installeret over BEAM-IT-UP® systemet bør installeres på en måde, som ikke forstyrre alarmens funktion. Dette kan opnås ved at lade arealet under røgalarmen være åbent – er dette ikke muligt, bør røgalarmen placeres uden for BEAM-IT-UP® systemet. Følg venligst installationsvejledningen til din røgalarm.

Ingen brandudgange bør være blokeret efter montering af BEAM-IT-UP®. Følg venligst alle retningslinjer for brandudgange og arealerne omkring.

Mål og størrelser

Du skal måle bredden mellem de to vægge, hvor BEAM-IT-UP® skal monteres.

Baseret på bredden i rummet kan du se, hvilke af de forskellige bjælker du skal bruge samt antal moduler, du kan placere. Bredden i rummet skal være minimum 94 cm og højst 214 cm., for at kunne montere BEAM-IT-UP® standardløsningen. Er dit rum bredere end 214 cm? – kontakt os venligst for et tilbud på specialmål. For at installere BEAM-IT-UP® skal du have en afstand på minimum 33 cm. fra dørkarm til loft.

Opbevaringsboksene kan trækkes ned i en komfortabel højde for personer højere end 160 cm. Til børn og personer lavere end 160 cm., anbefales det at anvende en skammel eller en lille stige. Med en personhøjde på 160 cm., bør BEAM-IT-UP® monteres i en højde af 210 cm., for optimal betjening af BEAM-IT-UP® uden brug af skammel. Se for eksempel vores BEAM-IT-UP® stige i matchende design – med de tilhørende kroge kan stigen hægtes på vægskinnerne og optager dermed minimal plads i rummet. Stigen er ideel til at nå genstande placeret i opbevaringsnettet eller på opbevaringshylden.

Det er muligt at montere flere BEAM-IT-UP® bjælker i forlængelse af hinanden – dermed er der ikke nogen maksimum begrænsning på længden. Har du behov for et BEAM-IT-UP® system til et rum, som er smallere end 94 cm eller bredere en 214 cm, så kontakt os og vi giver dig et tilbud på specialmål.

Ja, BEAM-IT-UP® kan let udvides efter montering af dit første system.  


Farver og belysning 

BEAM-IT-UP® er designet af Skandinaviske designere hos C.F. Møller, hvilket ses i de rene og simple linjer. Opbevaringsmodulet er hvidt med smukke bjælker og vægskinner i aluminium – en meget let og smuk kombination af hvid og aluminium.

I nogle situationer kan montering af BEAM-IT-UP® føre til behov for installering af ny belysning fx vægbelysning.

Her har vi nogle eksempler på, hvordan belysning kan optimeres:

Herunder ses et eksempel med belysning i loftet, som giver god generel belysning. Derudover, er der installeret væglamper med passende belysning samt en bordlampe.

BEAM -IT-UP can include the establishment of new lighting 
 

Ofte er der mulighed for passende belysning i loftet – her er lampen placeret i loftet og lyset trænger ned ved siden af BEAM-IT-UP® modulerne.

you can solve the lighting in the ceiling
 

Her ses et eksempel, hvor gangen er oplyst fra belysning i loftet, der trænger gennem opbevaringsnettet. Yderligere belysning opnås ved væglamper og belysning på spejlet, som tilfører rummet en hyggelig atmosfære. I denne BEAM-IT-UP® kombinationsløsning er der mulighed for, at en stor mængde at lyset fra loftet kan trænge ned gennem nettet og mellem modulerne.

beam it up with sufficient lighting in the ceiling
 

storage system with ladder installation

 

En anden løsning kan være at hænge belysning ned fra BEAM-IT-UP® konstruktionen. Du har mange muligheder for at sætte dit eget præg på BEAM-IT-UP® designet

nice lighting at Beam it up smart storage system 


Design af Beam It Up 

Vi er stolte af at kunne præsentere vores designere. Sammen med DOLLE’s udviklingsafdeling har C.F. Møller Design designet og opfundet dette enestående innovative opbevaringssystem BEAM-IT-UP®.

BEAM-IT-UP designed by C.F. Møller

BEAM-IT-UP® er designet af C.F. Møller med fokus på optimering af pladsen i mindre rum. Flere og flere flytter til byområder, hvor pladsen er trang. Derfor er det oplagt at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter, for at få det meste hjemmets arealer. Det kræver en kreativ tankegang, når man skal have større genstande, vintertøj og sko pakket væk. C.F. Møller har sammen med DOLLE taget imod denne udfordring og udviklet dette BEAM-IT-UP system, der udnytter arealerne i hjemmet bedst muligt.

 

ceiling storage system for small hallwayideas for BEAM-IT-UPstorage system for your home

BEAM-IT-UP designed by C.F. Møller

C.F. Møller Design er en integreret del af C.F. Møller Architechts – et af Skandinaviens førende virksomheder. C.F. Møller Design samarbejder med danske og internationale virksomheder om at designe og udvikle innovative og betydningsfulde produkter til hjemmet. C.F. Møller Design bygger på skandinaviske design traditioner og benytter simple og klare udtryk med fokus på funktion, æstetik og kommunikation. Vi tager imod enhver opgave med et åbent sind og fokus på at skabe brugbare og originale designs med holdbare kvaliteter. C.F. Møller Design er ansvarlig for en bred række af interiør, møblering, bygningskomponenter og produkter.

Fandt du ikke svar på det du søgte?


Tøv ikke med at kontakte os.
Vi sidder klar til at hjælpe.


Tlf. 99 53 53 53
info@dolle.dk