Akustikpaneler

DOLLE akustikpaneler kan anvendes som en indendørs akustikløsning til både væg og loft.

Et akustikpanel kombinerer æstetik og funktion, idet et akustikpanel både tilfører et moderne og tidløst udtryk til hjemmet og samtidig er markedets mest effektive metode til at forbedre hjemmets akustik.

Med et akustikpanel fra DOLLE kan boligindretningen derfor ske med fokus på æstetik
– uden at gå på kompromis med akustik.


Se akustikpanelerneProduceret i
Danmark


Op til 50% akustikdæmpning


Kombinerer æstetik
og funktion


Nem og hurtig
montering


Kan frit
nedkortes efter behov


Træfinér
Melamin
Melamin
Melamin

Materiale

Vores akustikpaneler fås i to forskellige materialetyper: melamin og rigtig træfiner. Melaminversionen kommer i tre farvevarianter, natur eg, hvid eg og valnød, og fælles for disse paneler er, at melaminoverfladen imiterer ægte træstruktur. Akustikpanelet i rigtig træfiner kommer udelukkende i farven natur eg. I vores sortiment findes der derfor både et materiale og en farve, der passer til enhver smag og indretningsstil. Fælles for begge typer akustikpaneler er, at de har en lakeret overflade, der gør, at akustikpanelerne er modstandsdygtige overfor slid og lette at rengøre.


Størrelser

Vores akustikpaneler fås i tre forskellige størrelser: 2400 x 600 x 23 mm, 2350 x 600 x 23 mm og 2400 x 600 x 25 mm. Melaminversionen fås i to størrelser (2400 x 600 x 23 mm og 2350 x 600 x 23 mm), hvor akustikpanelet i rigtig træfiner fås i én størrelse (2400 x 600 x 25 mm).

Lamellerne på melaminversionen er 30 mm brede, har en tykkelse på 10 mm og har 10 mm lamelafstand, og lamellerne på modellen i rigtig træfiner er 30 mm brede, har en tykkelse på 12 mm og har 10 mm lamelafstand. Fælles for begge varianter er, at lamellerne er ekstra brede, og det gør dit akustikpanel særligt behageligt for øjet at kigge på – især ved større overflader på enten en akustikvæg eller et akustikloft.

Fælles for begge typer akustikpaneler er, at de frit kan nedkortes efter behov, og tværlister til nedskæring medfølger hvert akustikpanel.

God til nybyg
Akustikpaneler i størrelserne 2400 x 600 x 23 mm eller 2400 x 600 x 25 mm kan især anvendes til nybyg og vægge med almindelig loftshøjde.

God til renovering
Et akustikpanel i størrelsen 2350 x 600 x 23 mm er særligt anvendelig til renoveringsprojekter eller rum med lavere loftshøjde.

Forbedrer din akustik

God akustik skaber et godt indeklima, og faktisk kan et akustikpanel fra DOLLE reducere efterklangstiden og nedbringe akustikniveauet med op til 50%.

Et akustikpanel, uanset om du vælger versionen i melamin eller rigtig træfiner, kan dermed bringe et rums lydklasse fra det lovpligtige C-niveau til det bedste A-niveau. Derfor er vores akustikpaneler en ideel løsning til de mange akustiske udfordringer, der ofte opstår i moderne byggerier med mange hårde overflader og højt til loftet.

En akustikvæg eller et akustikloft skaber nemlig ikke bare et behageligt lydmiljø, men det bidrager også til et bedre indeklima.

Få inspiration til dit projekt


Stabil opbygning

Lamellerne på vores akustikpaneler, både versionen i melamin og rigtig træfiner, er monteret på en strøer-konstruktion af MDF adskilt af en akustikhæmmende dug.

Opbygningen af vores akustikpaneler gør, at de er særligt velegnede til lofter og skråvægge, og opbygningen gør også, at det er nemt både at sætte flere paneler sammen på en længere væg eller afkorte et eller flere paneler til en kortere væg.

Fælles for begge typer akustikpaneler er, at de frit kan nedkortes efter behov, og tværlister til nedskæring medfølger hvert akustikpanel.

Nem montering

Et akustikpanel fra DOLLE er enkelt at arbejde med og let at montere, og alt du behøver er skruemaskine, målebånd og vaterpas - og dette gælder både for versionen i melamin og rigtig træfiner.

Panelerne monteres let direkte på væggen med enten lim eller DOLLE skruer. Ved montering på betonvæg anbefales DOLLE strøer til væg (tilkøb) for lettere montering.

En udførlig montagevejledning medfølger ved køb.

Opnå komplet finish med tilbehør

Der tilbydes en længere række produkttilbehør, så du kan gøre din akustikløsning komplet uanset, om der er tale om en akustikvæg eller et akustikloft. Det anbefales at købe 1 startpakke pr. ordre, og idet 1 panel kræver 15 skruer, bør der tilkøbes ekstra DOLLE skruer ved køb af mere end 3 akustikpaneler.

Tilbehør til akustikpanelet i melamin
» DOLLE startpakke
» DOLLE montageplader til eludtag
» DOLLE kantliste
» DOLLE skruer
» DOLLE strøer

Tilbehør til akustikpanelet i rigtig træfiner
» DOLLE startpakke
» DOLLE skruer


Brandgodkendte akustikpaneler


Brandsikkerhed og brandkrav fylder mere og mere, når det kommer til boligbyggeri, og som noget helt nyt tilbyder vi også brandgodkendte akustikpaneler, der opfylder brandklasse B-s1, d0. Panelerne er både brandtestet på væg og loft i henhold til EN 13501 – 1:2018. Foruden at være brandgodkendte, kombinerer akustikpanelerne æstetik og funktion og kan bringe et rums lydklasse fra det lovpligtige C-niveau til den bedste lydklasse A.

Størrelse og farve

De brandgodkendte akustikpaneler fås i farven natur eg i størrelsen 2400 x 600 x 23 mm. Selve lamellerne på et brandgodkendt akustikpanel er 30 mm brede, har en tykkelse på 10 mm og har 10 mm lamelafstand. Panelerne kan frit sammensættes eller nedkortes efter behov.

Se databladet for alle specifikationer

Nem montering

De brandgodkendte akustikpaneler kan, på samme måde som vores almindelige akustikpaneler, monteres på både vægge og lofter. Panelerne er lette at arbejde med, og alt du behøver er skruemaskine, målebånd og vaterpas. Monteringen sker med enten lim eller DOLLE skruer. Ved montering på betonvæg anbefales DOLLE strøer til væg (tilkøb) for lettere montering. En udførlig montagevejledning medfølger ved køb.

Vil du vide mere? Kontakt vores kundeservice på tlf. 99 53 53 53.


FAQ

Et akustikpanel kombinerer æstetik og funktion, idet et akustik panel både tiulfører et moderne og tidløst udtryk til hjemmet og samtidig er markedets mest effektive metode til at forbedre hjemmets akustik.

En akustikvæg eller et akustikloft skaber ikke bare et behageligt lydmiljø men også et behageligt indeklima. Et akustikpanel fra DOLLE kan reducere efterklangstiden og nedbringe akustikniveauet med op til 50%. Et akustikpanel kan dermed bringe et rums lydklasse fra det lovpligtige C-niveau til den bedste lydklasse A. Et akustikpanel er derfor en ideel løsning til at løse de mange akustiske udfordringer, der ofte opstår i moderne byggerier med hårde overflader og højt til loftet.

Til trods for at der allerede findes et hav af forskellige akustikpaneler på markedet, så adskiller vores akustikpaneler sig fra andre typer ved sin stabile opbygning og særligt brede lameller. Den stabile opbygning gør dit akustikpanel lettere at montere og gør i øvrigt panelet ekstra passende for montering på skråvægge og lofter. Selve lamellerne er særligt brede, og dette gør dem behagelige for øjet at kigge på ved især større overflader. Desuden er panelet et såkaldt rigtigt akustikpanel og indeholder en akustikdug. Panelet giver derfor en god akustikeffekt og kan nedbringe akustikniveauet med op til 50%.

Et akustikpanel fra DOLLE er enkelt at arbejde med og let at montere, og alt du behøver er skruemaskine, målebånd og vaterpas. En udførlig montagevejledning medfølger altid ved køb, og hvis monteringen volder problemer, så sidder vores kundeservice også altid klar til at hjælpe dig.

Til forskel fra vores i-CLiPS® løsninger befinder de nye akustikpaneler sig i en lavere prisklasse og monteres som hele paneler fremfor enkelte lister.